به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام و المسلمین مسعود اسماعیلی رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، سوم آذرماه در نشست خبری همایش فلسفه فرهنگ با تاکید بر آرای مقام معظم رهبری که به مناسبت روز جهانی فلسفه برگزار میشود، اظهارداشت: این همایش که در حقیقت افتتاحیه محسوب میشود روز چهارشنبه هفتم آذر بعد از نماز مغرب و عشاء در دفتر قم پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار میشود.
بیشتر بخوانید:
درمان خلاءها و آسیبهای فرهنگی با قرآن و منابع اسلامی امکان پذیر است
دبیر علمی این همایش با بیان اینکه همایش روز جهانی فلسفه از کارویژه های پژوهشگاه است و سالانه به این مناسبت برنامههایی برگزار میکنیم، اضافه کرد: در این همایش استاد علی اکبر رشاد رئیس شورای حوزه علمیه تهران و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حجج اسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی، حیمد پارسانیا عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، سیدحسین شرفالدین، قائمینیا و ... سخنرانی خواهند کرد.
ببینید:
تصاویر/ نشست خبری همایش فلسفه فرهنگ
حجت الاسلام اسماعیلی با بیان اینکه برپایی این همایش از سال ۱۴۰۱ تصویب شد و از آن زمان تاکنون بیش از ۲۰ نشست علمی برگزار شده است، اظهار کرد: در اردیبهشت امسال این همایش به صورت رسمی فراخوان داد و علاقهمندان فرصت دارند اصل مقالات را تا پایان آذرماه ارسال کنند.
وی با بیان اینکه اختتامیه همایش در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار میشود، افزود: محورهای همایش شامل؛ درباره فلسفه فرهنگ، در فلسفه فرهنگ، امتداد نظری فلسفه فرهنگ در ساحات دیگر، در دو بخش اول در مورد ماهیت فرهنگ و رابطه فرهنگهای مختلف و انتقال و تغییر فرهنگ و نفوذ فرهنگی و ... سخن گفته میشود و در محور امتداد نظری هم تاثیر نظریه فرهنگ بر دانش مطالعات فرهنگی و دانشهای دیگر بحث میشود؛ امتداد کاربردی فلسفه فرهنگ هم از دیگر محورهاست که حل مبنایی معضلات و مشکلات فرهنگی را عهدهدار است.
حجت الاسلام اسماعیلی با بیان اینکه نقد دیدگاههای رقیب در حیطه فلسفه فرهنگ از دیگر محورهای این همایش است، گفت: فلسفه فرهنگ از قرن ۱۷ میلادی به صورت مدرن از آلمان شروع شد و البته هنوز هم فلسفه تحلیلی آنچنان که باید و شاید وارد این مقوله نشده است و عمدتا از منظر فلسفه آلمانی و قارهای به این دانش پرداخته میشود.
وی با بیان اینکه روز سهشنبه، ششم آذرماه هم نشستی برای بررسی آراء و اندیشههای فلسفی فرهنگ در غرب برگزار خواهد شد، اضافه کرد: محور ششم همایش میراث امام خمینی(ره) و فلسفه فرهنگ است تا آرای اندیشمندان داخلی بررسی شود؛ یکسری مقالاتی را هم سفارش دادهایم که مبتنی بر دیدگاه فلاسفه داخلی مانند علامه طباطبایی، شهید مطهری، آیتالله العظمی جوادی آملی و آیتالله مصباح یزدی، مقام معظم رهبری و ... است و محور هفتم هم بررسی تفکرات مقام معظم رهبری در بحث فلسفه فرهنگ است.
دبیر علمی همایش تصریح کرد: روز هفتم آذرماه نشستهایی در گروههای متعدد در دانشگاه قم برگزار خواهد شد که محوریت آن پنل فلاسفه ایرانی اسلامی است؛ فلاسفه سده اخیر تا دو سه دهه کنونی و پنل فلاسفه دو سه دهه اخیر. در اختتامیه همایش در سال ۱۴۰۴ هم جمعبندی از مطالب ارائه شده در نشستها و مقالات و نقد و نظر بر محتواهای علمی و ارائه پیشنهاد و راهکار انجام خواهد شد.
۳۱۳/۱۷